Ons verhaal

Ludan Schmid ons netwerk uw comfort

Ludan Schmid initiatiefnemer ErinThuis.

Jarenlang heb ik als woningmarktconsultant en makelaar senioren begeleid die door plotselinge gezondheidsklachten van henzelf of hun partner in een situatie terechtkwamen waarbij ze niet meer terug naar hun eigen woning konden.

Ook heb ik veel gesproken met ouderen die weliswaar nog niet aan verhuizen toe waren, maar zich hier wel tijdig op wilden voorbereiden.

Ik werd dan ingeschakeld om de woning te verkopen. Echter merkte ik op dat de senioren of hun naasten vaak met veel meer vragen rondliepen.

Zoals vragen met betrekking tot het aflossen van de hypotheek, het vinden van woonruimte die aan de wensen voldoet, de kosten voor levering van de eventuele benodigde zorg, de belastingafdracht over de overwaarde van de woning en de nalatenschap aan eventuele erfgenamen.

In sommige gevallen bleek de verhuizing uiteindelijk niet eens noodzakelijk en waren enkele woningaanpassingen voldoende om met veel plezier nog een aantal jaren te blijven wonen.

Vanuit maatschappelijk oogpunt vind ik dat iedereen die hulp nodig heeft deskundige dienstverlening voor een eerlijke prijs verdient.

Ik merkte dat er nog ruimte lag, nog geen instantie was die beide combineerde. Zo is het idee voor ErinThuis ontstaan.