Verhuizen!

Overweegt u uw huis te verkopen en te verhuizen, bijvoorbeeld omdat uw woning te groot is geworden? Of heeft u vanwege (toekomstige) gezondheidsproblemen diverse aanpassingen in huis nodig, waardoor u wilt of moet verhuizen? Naast het regelen van de makelaar, verhuizer en andere dienstverleners, komt er bij een verhuizing veel meer op u af. U kunt er hier meer over lezen.

Om de woning zonder zorgen, vlot en tegen de hoogst mogelijke prijs te kunnen verkopen, schakelen veel mensen een makelaar in. Het is daarbij van belang een makelaar te selecteren waar u volledig vertrouwen in heeft en die tegen een eerlijke prijs zorgt voor goede service, een zorgeloze verkoop en een zo hoog mogelijke opbrengst. Om de woning goed te kunnen verkopen, is het soms raadzaam wat aanpassingen aan de woning te verrichten of alvast wat spullen te verhuizen, op te slaan of weg te gooien.

Overwaarde en onderwaarde bij verkoop woning.
Op uw huidige woning rust mogelijk een hypotheek. Voor u overgaat tot de verkoop van uw woning, is het verstandig u goed te verdiepen in de gevolgen voor uw hypotheek. Als uw huis nu meer waard is dan toen u het kocht, dan is er sprake van overwaarde of verkoopwinst. Dit is het verschil tussen de waarde van uw huis en uw restant hypotheekbedrag. Als u een andere woning gaat kopen, dan stelt de belastingdienst voorwaarden aan de verkoopwinst van de oude woning. Deze is namelijk van invloed op de aftrekbaarheid van uw (nieuwe) hypotheek. Het kan ook voorkomen dat u uw huis met verlies moet verkopen. In dat geval spreken we van verkoopverlies of een huis dat ‘onder water staat’. Dit verkoopverlies moet u met uw eigen middelen opvangen. Lukt dit niet, dan is er sprake van een restschuld.

Hypotheek oversluiten of bijsluiten.
Gaat u uw woning met overwaarde of onderwaarde verkopen? In beide gevallen is het verstandig advies in te winnen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Aan het verkopen van een huis zitten namelijk wat haken en ogen en de adviseur kan u hierin wegwijs maken. U kunt uw hypotheek uiteraard ook meenemen naar een volgend koophuis. Er zijn diverse regelingen mogelijk waarmee u uw hypotheek kunt oversluiten of bijsluiten.

ErinThuis verhuizen

Begeleiding bij koop of huur nieuwe woning
Behalve dat u uw huis wilt verkopen of de huur wilt opzeggen, zal u ook weer een andere woning willen kopen of huren. Maar welke woning is voor u het meest geschikt? Waar voelt u zich weer snel thuis, wat is een marktconforme prijs en welke prijsklasse past bij uw budget? Allemaal vragen waarvoor u bij een goede aankoop- of aanhuurmakelaar terecht kunt die bij de aankoop of huur van de nieuwe woning 100% voor uw belangen opkomt. Indien de woning waar u wilt gaan wonen nog niet volledig voldoet aan uw wensen, is het mogelijk de woning aan te passen of te verbouwen. Hier komt veel regelwerk en een goede planning bij kijken. Natuurlijk is ook het vinden van een kundige en betrouwbare aannemer of klussenman van belang. Datzelfde geldt voor het inrichten en regelen van de verhuizing.

Voor alles rondom de verkoop van uw oude huis, de aankoop van uw nieuwe woning en de inrichting hiervan, kunt u een beroep doen op de kennis en kunde van ErinThuis. Neem een kijkje bij onze diensten om te zien wat wij voor u kunnen betekenen. Desgewenst kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen omtrent uw vragen.